Kefíres lángos
sponsored links
Tudom, tudom, tudom már van fönn a blogon két fajta lángos, egy egyszerû gyors, és egy hûtõs lángos, de most jött el annak az ideje, hogy csakis a saját magam kedvére állíthassam össze a tésztáját, s ráadásul még a kisütés után is úgy fogyasztottuk ahogyan én szeretem. Egyszerûen, üresen, sósan. Se tejföl, se sajt, semmi, csak egy kis só. Na számomra ez az igazi lángos. (Sajtot, meg tejfölt ehetek bármikor, na de ilyen lángost...............) Ráadásúl ez is az a kategória, amelyiket hûtõszekrényben jó sokáig el lehet tartani, s mindíg annyit kisütni belõle, ami frissen kell. Ezt a mostani tésztát már 5 nappal ezelõtt kevertem be, de még van egy jó pár napra való belõle.
Ahogy most csináltam:
60 dkg finom liszt
25 dkg rétes liszt
350 g kefír
2 dl hideg tej
4 dkg élesztõ ...