Kefíres kõttes palacsinta

2017-05-09

sponsored links


Jót tesz az élesztõ ennek a palacsintának, könnyû, laza állagot kölcsönöz. Nagyon kiadós, jó sok lesz belõle.

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 5 dl kefír
  • 12 dkg cukor (xilitet használtam)
  • 4 tojás
  • 1 tasak szárított élesztõ (7 g)
  • csipetnyi só
  • porcukor a szóráshoz
  • kevés olaj a sütéshez (kókuszzsírt használtam)
Elkészítése:

  • 2 dl kefírt felmelegítünk (ne legyen túl meleg), elkeverjük benne az élesztõt, meg 1 teáskanálnyi cukrot. Meleg helyen felfuttatjuk.
  • A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig kavarjuk (mixerrel is végezhetjük), elkeverjük benne az élesztõs kefírt (gyorskovász), majd felváltva a sóval elkevert lisztet, illetve a kefírt.
  • Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjébõl vert kemény habot. A masszát 20 percig állni hagyjuk.
  • Egy serpenyõben 1-2 teáskanálnyi olajat hevítünk, majd közepes méretû palacsintákat sütünk. Idõnként pótoljuk az olajat, hogy a serpenyõ ne legyen száraz. 
  • Miután az összes palacsintát kisütöttük, porcukorral megszórva tálaljuk. Adhatunk mellé friss gyümölcsöt, vagy lekvárt is.
Megj: Kefír helyett használhatunk 2,5-2,5 dl sûrû joghurtot és tejet.

Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2017/05/kefire...

sponsored links

Keres?s