Kefíres kõttes palacsinta
sponsored links
Jót tesz az élesztõ ennek a palacsintának, könnyû, laza állagot kölcsönöz. Nagyon kiadós, jó sok lesz belõle.
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 5 dl kefír
- 12 dkg cukor (xilitet használtam)
- 4 tojás
- 1 tasak szárított élesztõ (7 g)
- csipetnyi só
- porcukor a szóráshoz
- kevés olaj a sütéshez (kókuszzsírt használtam)
Elkészítése:
- 2 dl kefírt felmelegítünk (ne legyen túl meleg), elkeverjük benne az élesztõt, meg 1 teáskanálnyi cukrot. Meleg helyen felfuttatjuk.
- A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig kavarjuk (mixerrel is végezhetjük), elkeverjük benne az élesztõs kefírt (gyorskovász), majd felváltva a sóval elkevert lisztet, illetve a kefírt.
- Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjébõl vert kemény habot. A masszát 20 percig állni hagyjuk.
- Egy serpenyõben 1-2 teáskanálnyi olajat hevítünk, majd közepes méretû palacsintákat sütünk. Idõnként pótoljuk az olajat, hogy a serpenyõ ne legyen száraz.
- Miután az összes palacsintát kisütöttük, porcukorral megszórva tálaljuk. Adhatunk mellé friss gyümölcsöt, vagy lekvárt is.
Megj: Kefír helyett használhatunk 2,5-2,5 dl sûrû joghurtot és tejet.