Keftedes - nyárson sült görög fasírtgolyók (tojás és lisztmentesen.) Lepénykenyérrel, tzatzikivel

2012-03-15

sponsored links


Nagyon szeretjük a fasírtot és a görög ízeket is. Kábé annyiszor vannak nálunk témaorientált nemzetközi ebédek vagy vacsorák, mint egy rendes nyaraló szállodában, a világban.

Fajitas, Kentucky csirke, gyros, BBQ ételek, tandoori csirke, házi pizza, ázsiai zöldséges, tésztás csirkeételek, olasz tésztaételek, cajun hal és csirkeételek, spanyol tapas ételek és paellák törik meg idõrõl idõre hagyományos magyar konyhám "csöndjét". Most a görög ízek következtek, gondoltam egyet és a darált hús mellett döntöttem.

Számtalanféle gyros variációt mutattam már be, a gyros fûszerezés már régen rabul ejtett. Most is a jól bevált görög fûszerkeverékemre alapoztam a húsgolyók sikerét.
A húsmasszába nem szántam sem tojást, sem kenyérmorzsát vagy áztatott kenyeret - a kétféle darált hús, a hagyma, és a fûszerezés szentháromságára hagyatkoztam. Így utólag, mondhatom, hogy nem cselekedtem hibásan.

Egészen egyszerûre hangoltam az ételt - a fûszeres húsgolyókat nyársra tûzöm és sütõben grillezem. Egyszerû, hozzáillõ köretet terveztem - a nem régen bemutatott búza lepénykenyér és tzatziki kísérték a fûszeres keftedes nyársakat. Természetesen bárányhúsból volna a legfinomabb, de ennek körülményesebb a beszerzése, így maradtam a sertés-marha keverékénél.

Hozzávalók 6 adaghoz: ...

Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s