Kefires pogácsa - buttermilk biscuits

2015-01-01

sponsored links

Decemberben elég henyélõ üzemmódban voltam, most pár napja indultam be ismét a konyhában. Ezzel az ebéddel búcsúztattuk az óévet.
Csirke raguleves és "pogácsa". Azért az idézõjel, mert ez nem pont az, amit mi pogácsának hívunk (semmi ízesítõ nincs benne, se sajt, se tepertõ, se káposzta, gyorsabb is sokkal összerakni, de a végeredmény nagyon hasonló ízû/állagú).

Arról van szó, amit az amerikaiak buttermilk biscuitsnek hívnak. Oké a buttermilk az író - mivel az nehezen beszerezhetõ, ezért kaukázusi kefir - a biscuit a szótár szerint keksz, de ez nem keksz. Angliában a biscuit valóban kekszet jelent, Amerikában viszont pogácsát.

Egy 10 perc alatt összeállítható dologról van szó, amit frissen a sütõbõl kikerülve szoktak enni, levesekhez, egytálételekhez.

Én egy jó sûrû csirke ragulevest fõztem mellé (hagyma, fokhagyma, apróra vágott csirkehús - ez akár maradék fõtt vagy sült csirke is lehet - répa, kaliforniai paprika, szárzeller, borsó, tejszín, petrezselyem).

A "pogácsához"

  • 2 és 1/4 csésze liszt
  • 2 teáskanál sütõpor ...

Folytats a blogon ... lillafoz.blogspot.com/2015/01/kefires...

sponsored links

Keres?s