Kefires kifli
sponsored links
Egyszerû, gyors kiflicskék. Ha tehetném többször is sütnék kifliket vagy zsemlét, mert nagyon szeretjük, fõként még melegen.
Kefires kifli
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg rétesliszt, 1 tojás, 2 dl kefir, 1 dl olaj, 1 evõkanál cukor, 1 evõkanál só, 1 dl langyos tej, 2,5 dkg friss élesztõ; a töltelékhez: 15 dkg vaj vagy margarin, só; a tetejére: 1 tojássárga, tökmag.
Elkészítése: Az élesztõt a langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a tojásokkal, a kefirrel, az olajjal, a sóval, és a felfuttatott élesztõvel. Jól összedolgozzuk, majd duplájára kelesztjük. A vajat krémesre kavarjuk egy teáskanál sóval. A tésztát 4 részre osztjuk, és egyenként körformára nyújtjuk. Az egyik lapot megkenjük a sós vaj felével, rátesszük a másik lapot, majd 12 cikkre vágjuk. Kifli alakúra tekerjük. Sütõpapíros tepsibe fektetjük, tojássárgájával lekenjük a tetejét, és megszórjuk tökmaggal. A másik 2 lappal is így járunk el.