Kefir (paleo)

2017-05-20

sponsored links



A párom kérésére kezdtem el kísérletezgetni a kefirrel, én a magam részérõl joghurt (recept itt) párti vagyok, de õ  a kefir ízét szereti jobban. Jó pár változatot készítettem, ez ízlett neki a legjobban. A sûrûségével lehet még játszani, ha zselatint is adunk hozzá, neki anélkül vált be inkább.

Az elkészítéséhez a Vegital oldalán itt található fermentáló készüléket használtam (amióta megérkezett napi szinten dolgozik.) További recepteket itt találtok a géphez illetve itt.

Hozzávalók:

4-5 dl Totu tej
2 dl víz
1  teáskanál méz
1 teáskanál nyílgyökérliszt

A Totu krémet, a Totu krém extrával és a vízzel a fermentáló tartályában simára keverjük. Hozzáadjuk a mézet, a nyílgyökér lisztet, a kefir kultúrát és annyi Totu tejet, amitõl a tartály tele lesz. Ezekkel is elkeverjük. Háztartási fóliával lefedjük, rátesszük a tetejét. A fermentáló gépbe tesszük. A gép tetejét a helyére illesztjük Bekapcsoljuk a kimchi készítõ programot és a többit a gép gondjaira bízzuk. Ha lejárt a program kiöntõüvegbe szedjük, felhasználásig hûtõszekrényben tároljuk.

A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.

A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.

Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!


Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/AnitaKedvence...

sponsored links

Keres?s