kedvenc köretek és egyebek
sponsored links
... s a hús is megsült éppen egy istentisztelet ideje alatt (csak ha közel lakunk az imaházhoz, persze!:) éppen csak föl kell melegíteni felét (de melegen is lehet tartani dunsztban), amíg a vendég "megérkezik"...
egyszerû tepsis krumpli: a krumplit hajában megfõzöm, megpucolom, karikázom egy tûzálló tálba, fûszerezem ételízesítõvel, borssal, majoránnával, s leöntöm besamelmártással. Egy kis reszelt sajt is mehet a tetejére, ha van. Visszatolom a sütõbe, hogy felforrósodjon.
Kedvenc, gyors köret: répát pucolok, felkarikázom. Kis olajon karamellízálok egy kiskanál cukrot, rádobom a répát, két cikk fokhagymát is hozzáadok préselve. Ízesítem még sóval, borssal. Mikor puha, hozzáadok egy borsó és egy kukoricakonzervet (mirelitbõl is nagyon finom...frissen még jobb, csak nem olyan gyors:). Ezt is elõre el lehet készíteni...az ízek még sokkal jobban összeérnek, ha áll egy kicsit.
Ez csirkemell...megklopfolom, sózom borsozom, ráhelyezek egy darabka füstölt sajtot s császárszalonnába göngyölöm.
ugyanígy teszek a combokkal is, császárszalonnába göngyölöm, s lesz belõle a nyakkendõs csirkecomb.
ez itt pedig a magos csiga, ami jól jön ...