Kedvenc fánk
sponsored links
Idén január-február folyamán - egyéb sütik, kelt tésztás finomságok mellett - legalább hatszor sütöttem ezt a fánkot, annyira kapós. Hétvége? Legyen fánk! Rég látott barátok, vendégek jönnek? Legyen fánk! Uzsonnára valami különlegességet kívántunk? A gyerekek szinte egyszerre mondták: legyen fánk!
Pillekönnyû, foszlós tésztájú, illatos, csoda finom fánk, olajban sütés és olajszag nélkül. S noha tepsiben, sütõben készül, sokkal-sokkal inkább fánk, mint bukta vagy klasszikus amerikai donut, hiszen, míg ezek kissé tömörkések, ennek a fánknak tésztája levegõs és könnyû, majd elrepül.
Egyetlen hátránya van, iszonyúan addiktív :-) egy sütés biztos nem lesz elég :-)
Fánk a sütõbõl
hozzávalók - tészta
2,5 dl tej
2 tojássárga
1 ek rum (érdemes valódi rumot használni; elhagyható, de jót tesz az ízének) ...