KEDVENC FRANCIA TONHAL SALÁTÁM RIZZSEL
sponsored links
Ez a saláta egyszerû és gyorsan elkészül! Több évtizedre nyúlik vissza a recept készítése, nagyon népszerû a vendégek körében és olyan finom!
5-6 fõtt tojás (4-be vágtam, majd feleztem)
3 csészényi fõtt rizs
? l majonéz
6-10 ecetes savanyú uborka, nagyságtól függõen, de jó a több is benne
2-3 kis tonhal konzerv (Rio Mare)
A rizst megfõztem és átöblítettem (ne tapadjanak össze a rizsszemek), lecsepegtettem. Nagyobb darabokra vágjuk a hozzávalókat és összekeverjük.
Hûtõben érleljük kevés ideig.
Bon appétit!:)
Most halformát kibéleltem folpackkal és belesimítottam a salátát. Tálra borítva stílusosan díszítettem.
A tonhal fogyasztása konzerv formában is nagyon egészséges (olcsóbb is a friss halnál)! Gazdag vitaminokban, foszforban, a nátrium és kálium tartalma optimális. Az omega3 zsírok védik szervezetünk érrendszerét, elõsegítik szívünk munkáját és hasznosnak bizonyulnak agymûködésünk számára.
Saját levében készítettet szoktam venni.