Kecskesült

2012-01-06

sponsored links


A férjem még októberben Zsófival meglátogatta a szabolcsi rokonait és -többek között - egy fiatal kecske társaságában tértek haza. Az egyik lapockájából, a csontos bordarészbõl és a leesõ nyesedékekbõl azon nyomban pörköltet fõztünk, a combot megsütöttük, a gerincét pedig szintén sütve karácsonykor fogyasztottuk el.

A kecske húsa valami fantasztikus, kár, hogy nehéz hozzájutni, mert én biztos gyakran vennék ha tehetném.

A pörkölt olyan lett a belefõzött csontos részeknek köszönhetõen, mint egy csülökpörkölt, csak éppen színtiszta hússal. A hús omlós, puha, nagyon jóízû, a szaft pedig ragacsos, kihûlés után kocsonyás, egyszóval pont olyan, amit az ember egy körmös-csükös pörköltben szeret, a bónusz pedig az, hogy színhúsból készül.

A sültet kicsit közel-keleties fûszerezéssel készítettem el, és nem bántam meg, nagyon ízletes, és persze vajpuha lett, ráadásul nagyon hamar elkészült.

Recept

Egy fiatal kecske combja
Római kömény (egész)
Koriander (õrölt)
Pirospaprika ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/nouR...

sponsored links

Keres?s