Kecskesült
sponsored links
A férjem még októberben Zsófival meglátogatta a szabolcsi rokonait és -többek között - egy fiatal kecske társaságában tértek haza. Az egyik lapockájából, a csontos bordarészbõl és a leesõ nyesedékekbõl azon nyomban pörköltet fõztünk, a combot megsütöttük, a gerincét pedig szintén sütve karácsonykor fogyasztottuk el.
A kecske húsa valami fantasztikus, kár, hogy nehéz hozzájutni, mert én biztos gyakran vennék ha tehetném.
A pörkölt olyan lett a belefõzött csontos részeknek köszönhetõen, mint egy csülökpörkölt, csak éppen színtiszta hússal. A hús omlós, puha, nagyon jóízû, a szaft pedig ragacsos, kihûlés után kocsonyás, egyszóval pont olyan, amit az ember egy körmös-csükös pörköltben szeret, a bónusz pedig az, hogy színhúsból készül.
A sültet kicsit közel-keleties fûszerezéssel készítettem el, és nem bántam meg, nagyon ízletes, és persze vajpuha lett, ráadásul nagyon hamar elkészült.
Recept
Egy fiatal kecske combjaRómai kömény (egész)
Koriander (õrölt)
Pirospaprika ...