Kecskesajtos, sonkás tojásrántotta
sponsored links
A tojásrántotta a nagy kedvencek közé tartozik nálam. Rendkívül egyszerû étel, viszont nagyon tápláló, egészséges és persze finom. Jelentõs fehérje, vitamin és ásványi anyag forrás. Szénhidrát tartalma szinte nulla, ezért közkedvelt a diétás étrendben. A tojásban lévõ zsírsavak összetétele optimális, túlnyomórészt telítetlen zsírsavakat tartalmaz, ami élettanilag nélkülözhetetlen. Nagyjából az összes létfontosságú vitamin megtalálható benne mint például: A, C, D, E, B-vitaminok, folsav és pantoténsav, a benne található ásványi anyagok: foszfor, cink, kalcium, kálium, vas, nátrium, szelén, magnézium. Fontos, hogy a tojások amiket felhasználunk, friss, megbízható forrásból származó, lehetõleg tanyasi, szabadban kapirgáló tyúkoktól származzon. Ha nem áll módunkban ilyen tojások beszerzése, és csak a bolti kínálatra hagyatkozhatunk, akkor néhány szabályt tartsunk szem elõtt. Vásárláskor, elõször mindig nézzük meg a tojás szavatossági idejének lejáratát...