Kecskesajtos lasagne
sponsored links
Az ĂŒnnepi készĂŒlĂ”désben legjobb vĂĄlasztĂĄs a gyorsan összeĂĄllĂthatĂł, könnyĂ» ételek. Nem terhelik meg az emésztĂ”rendszert, és nem nehezĂŒlĂŒnk el a fogyasztĂĄsuktĂłl, azaz nem köt le bennĂŒnket semmilyen téren, mégis egy ĂŒdĂtĂ”, kĂŒlönleges ĂzvilĂĄgĂș étkezés a sok feladat és rohanĂĄs, közepette. A lasagne nagy elĂ”nye hogy elĂ”re elkészĂthetĂ”, sĂ”t ettĂ”l univerzĂĄlis vendégségek esetén, mert csak be kell tenni a sĂŒtĂ”be, és amĂg elkészĂŒl foglalkozhatunk a salĂĄtĂĄkkal, és a frissen készĂŒlĂ” ételekkel. Most fĂ”ételként ajĂĄnlom, de nagyszerĂ» elĂ”étel is lehet a késĂ”bbiekben. A biztos hĂĄrom összetevĂ” benne a lasagne tészta, a kecskesajt, és a kecsketej. Igen ez utĂłbbi annyira érdekes felfedezés volt a szĂĄmomra, és annyira bejött a vendégeimnél is, hogy szinte ĂĄllandĂł szereplĂ” lett a konyhĂĄmban. Az egész Ășgy kezdĂ”dött, hogy idehoztak több liternyi (nagyon sok) kecsketejet, és kerestem, és gondolkodtam, még hogyan lehetne felhasznĂĄlni. Ăgy voltam a kecskeszaggal, mint valamikor MongĂłliĂĄban a bĂĄrĂĄnyszaggal. Mindent bĂĄrĂĄnyzsĂrral készĂtenek, és az emberek ezzel kenik a bĂ”rĂŒket is, Ăgy aztĂĄn olyan mértékig telĂtĂ”dik az ember szaglĂĄsa, hogy mĂĄr mindennek bĂĄrĂĄnyszaga lesz. Nos azért a kecskével nem volt ilyen tragikus a helyzet, igen kifinomultan jelentkezik , nem kirĂvĂł, nagyon lĂĄgyan, sejteti magĂĄt az ételekben. A zöldséges rétegeket lehet egyféle, vagy többféle zöldségbĂ”l összeĂĄllĂtani.
HozzĂĄvalĂłk 2 adaghoz:
6 db lasagne tésztalap
300 g zöldség (kĂnai kel, mĂĄngold, gomba) ...