Kecskesajtos, fokhagymás lepény és bodzaital
sponsored links
Egyre több idõt tölthetünk a szabadban, összegyûlhetünk a barátainkkal, családdal egy jó kis piknikre. Néhány egyszerû és finom recepttel készültünk, amit elõre elkészíthettek és hidegen is fogyaszthatjátok.
Kecskesajtos, fokhagymás lepény
a tésztához:
- 2 gr élesztõ
- 2 dl tej
- 1 teáskanál cukor
- 60 dkg liszt (amennyit még felvesz)
- 4 ek olivaolaj
- só, kb 2 dl langyos víz
a feltéthez:
- 15 dkg kecskesajt
- 3-4 gered fokhagyma
- friss kaukkfû
- 1,5 deci tejföl
- olivaolaj
- só, bors
Az élesztõt a langyos cukros tejben felfuttatjuk. Hozzáadjuk a lisztet, olajat, sót és langyos víz segítségével összegyúrjuk. Ilyenkor szükség lehet még kis lisztre vagy vízre, amíg a tészta összeáll és nem ragad. Legalább fél órát kelesztjük letakarva, meleg helyen.
A feltéthez a tejfölt sóval, borssal, reszelt fokhagymával ízesítjük. A tésztát a sütõpapírral bélet tepsi méretére kinyújtjuk. Beletesszük és nagyon vékonyan megkenjük olivaolajjal. Rákenjük az ízesített tejfölt, megszórjuk apróra vágott fokhagymával és a feldarabolt kecskesajttal. Finoman meglocsoljuk olivaolajjal és friss kaukkfüvet szórunk rá. Elõmelegített sütõben, 220 fokon ropogósra sütjük.
Bodzaszörp
Hozzávalók:- 10-15 bodzavirág
- 20-30 dkg cukor
- 5 liter víz
- 2 citrom
A bodzavirágokat rovartalanítjuk:) megossuk. Felöntjük vízzel és beletesszük a megmosott karikára vágott citromot. Másnapig hûvösebb helyen állni hagyjuk. Következõ nap átkavarjuk, leszûrjük és a cukorral megédesítjük. Ez nem a hónapokig elálló bodzaszörp ezt a változatot a másnapi piknikre vigyétek :)
A címkéket a képre kattintva letölthetitek!
A receptjeinket Papp Diána könyvei ihlették, aki személyével színesítette a mi piknikünket.
Jó szívvel ajánljuk bármelyik könyvét egy fa tövében, pokrócon heverve...