KECSKESAJTOS BURGONYA GRATIN

2011-11-17

sponsored links


Már a neve is csupa elegancia, hát még az íze! Újabb egyszerû, az átlagos háziasszony konyhájában kevésbé elterjedt francia krumplis egytálétel, ami nagy étvágyú egyének esetében köretként is szerepelhet. Elkészítése egyszerû, íze harmonikus, telt. Mindenképpen valamilyen érett sajtot válasszunk hozzá, én érett kecskesajtot használtam, mert éppen ez volt itthon. Nagyon passzolt, legközelebb is ezzel készíteném. Igaz, hogy a nagyfiam, aki pedig kitûnõ étvágyú gyerek közölte a tányérján gõzölgõ gratin láttán: "Anya, ez büdös! " "Kisfiam, ez nem büdös, csak nemes!" - válaszoltam, de nem hatotta meg, és így a második fogást aznap kihagyta. Ha nincs a közeletekben érett kecskesajt, válasszatok más, parmezán állagú, karakteres ízû (kevésbé büdös :-) sajtot. És még egy: a húsleves nem helyettesíthetõ a leveskockából készült silány kotyvalékkal!

Hozzávalók egy    22  X  22 cm-es sütõtálhoz: ...

Folytats a blogon ... coffeinmentes.blogspot.com/2011/11/ke...

sponsored links

Keres?s