Kecskesajt - füstösítve

2011-10-08

sponsored links


Amióta mini sajtüzemé változott a konyha azon agyalok, hogyan lehetne megoldani az érlelést és a füstölést.
Ez utóbbira mutatkozott egy köztes megoldás :-)
A neten akadtam rá a folyékony füstre. Kicsit kételkedve fogadtam,de gondoltam,hogy egy próbát megér.
Kellemesen csalódtam benne.
A folyadék valódi keményfa füstkivonat, tehát természetes "valami " üvegbe zárva.
A sajtkészítés a szokott oltós módon folyt , ez alkalommal kecsketejbõl.
Ízvilágában édesebb és tejszínesebb lett mint a tehéntejbõl készült párja.
A préselés  és a sófürdõ után következett a sajt felszínének füstkivonattal történõ ...

Folytats a blogon ... mimimamakonyhaja.blogspot.com/2011/10...

sponsored links

Keres?s