Kecskesajt + szilvalekvár + tokaji aszús dió = kalács
sponsored links
Nem tudom, hogy említettem-e, hogy mekkora kecskesajt függõ vagyok. Minden fajtáját szeretem, de leginkább a penészkérges érett kecskesajtokat. Olyannyira, hogy Nekem a nyuszi se csokit hozott, hanem Chabichou-t és Pouligny Saint-Pierre-t. A kedvenc reggelim, amikor kecskesajtot ehetek házi szilvalekvárral és még meleg brióssal, vagy kaláccsal. Számomra nincs ennél jobb. Maga a Mennyország. Most ezt a reggelit próbálom meg egybegyúrni
Hozzávalók:
Szilvás, kecskesajtos, diós kalács tokajival
Kalácshoz:
- 500g liszt
- 100g cukor
- 1 zacskó szárított élesztõ
- 100g olvasztott vaj
- 2,3dl langyos tej
- 1 tojássárgája
- 1 teáskanál só
Szilvás töltelékhez: ...