Kecskesajt + szilvalekvár + tokaji aszús dió = kalács

2012-04-17

sponsored links

gasztroblog, Szilvás, kecskesajtos, diós kalács tokajival, recept, kecskesajt, dió, tokaji aszú, szilvalekvár

Nem tudom, hogy említettem-e, hogy mekkora kecskesajt függõ vagyok. Minden fajtáját szeretem, de leginkább a penészkérges érett kecskesajtokat. Olyannyira, hogy Nekem a nyuszi se csokit hozott, hanem Chabichou-t és Pouligny Saint-Pierre-t. A kedvenc reggelim, amikor kecskesajtot ehetek házi szilvalekvárral és még meleg brióssal, vagy kaláccsal. Számomra nincs ennél jobb. Maga a Mennyország. Most ezt a reggelit próbálom meg egybegyúrni

Hozzávalók:

Szilvás, kecskesajtos, diós kalács tokajival
Kalácshoz:

-          500g liszt
-          100g cukor
-          1 zacskó szárított élesztõ
-          100g olvasztott vaj
-          2,3dl langyos tej
-          1 tojássárgája
-          1 teáskanál só

Szilvás töltelékhez: ...

Folytats a blogon ... dizajnmenza.blogspot.com/2012/04/kecs...

sponsored links

Keres?s