Kecskeordás palacsinta mézzel és kaporral
sponsored links
Általában meg vagyok elégedve a fõztömmel, de azért ritkán gondolom azt, hogy egy elsõ osztályú étteremben is feltálalnám. Na ez most ilyen lett, egyszerûen tökéletes, elképesztõen finom. Szombaton átmentünk a nagymarosi piacra, ott vettem kecskeordát. A ricottához hasonlít az állaga, de lágyabb, krémesebb, zsírosabb, enyhén kecskeízû, nagyon finom. Rögtön tudtam, hogy ebbõl valami édességet fogok készíteni, egész nap azon töprengtem, mi legyen az, mi illene legjobban az orda lágyságához és különleges ízéhez. Gyerekkoromban Erdélyben mindig kaporral és mézzel ettük az ordát (igaz, az nem kecske, hanem juhtejbõl készült, és én alig ettem belõle, mert akkoriban utáltam a kaprot) - így jött a méz és a kapor ötlete, innnen pedig egyenes út vezetett a palacsintához, a jól bevált ricottás palacsinta mintájára. Az eddigi leglágyabb, legjobb állagú minipalacsintám lett, nagyon jót tett neki a kecskeorda krémessége. A kecskeíz épp csak érzõdik, a kapor pedig tökéletes hozzá. A gyerekeknek is bejön, legalábbis ...