Kecskeméti barackos kölestorta

2011-09-30

sponsored links



12 szelethez:

Köles-alapfõzet:
290 g hántolt köles
1100 ml tej
260 g cukor
1 db vaníliarúd kikapart belseje
5 g só
60 g vaj
1 db citrom lereszelt héja

A hántolt kölest alaposan mossuk át forró vízzel, majd folyamatos keverés mellett fõzzük puhára a tejjel, a sóval és a vaníliarúd kikapart belsejével. Amint puhára fõtt, vegyük le a gázról és adjuk hozzá a cukrot, a vajat és a reszelt citromhéjat. Ezáltal mintegy 1400 gramm kölesalap készül.

A lefõtt alapból mérjünk ki 500 g-ot és letakarva tegyük félre, és hûtsük le a töltéshez. Így visszamarad kb. 960 g forró ...

Folytats a blogon ... juharszirup87.blogspot.com/2011/09/ke...

sponsored links

Keres?s