Kecsap készítése házilag

2012-06-27

sponsored links


Ezt a receptet   azért teszem közkinccsé  mivel régebben kipróbáltam  és nagyon finom! Különösen azoknak ajánlom kipróbálásra akiknek saját kertjük és jó termésük van az idén paradicsomból! Jó pár éve annak hogy  csináltam kecsapot, már régóta  csak lecsót teszek el télire  de azt hiszem azzal is várok a végsõkig  hogy miért? Azért hogy olcsóbb legyen a zöldség!:-)

Hozzávalók és elkészítése:  3,5 kg felfõzött áttört paradicsomba : 2 ek. só, 4-5 ek. cukor, 3/4 l kellemesen savanykás ecet. Kis zacskóba töltve: 1 ek. örölt mustármag, 1 ek. törött bors, 1/2 kk. törött szegfûbors, 1/2  kk. törött fahéj, 4-5 db törött szegfûszeg. Ezeket  fõzzük fedõ nélkül, amíg a paradicsom felére lefõ és mártás sûrûségû lesz. Idõnként keverjük, különösen a vége felé. A fõzés befejezése  elõtt 10 perccel átfõzhetünk még ...

Folytats a blogon ... takarekoskonyha.blogspot.com/2012/06/...

sponsored links

Keres?s