Kecsap készítése házilag
sponsored links
Ezt a receptet azért teszem közkinccsé mivel régebben kipróbáltam és nagyon finom! Különösen azoknak ajánlom kipróbálásra akiknek saját kertjük és jó termésük van az idén paradicsomból! Jó pár éve annak hogy csináltam kecsapot, már régóta csak lecsót teszek el télire de azt hiszem azzal is várok a végsõkig hogy miért? Azért hogy olcsóbb legyen a zöldség!:-)
Hozzávalók és elkészítése: 3,5 kg felfõzött áttört paradicsomba : 2 ek. só, 4-5 ek. cukor, 3/4 l kellemesen savanykás ecet. Kis zacskóba töltve: 1 ek. örölt mustármag, 1 ek. törött bors, 1/2 kk. törött szegfûbors, 1/2 kk. törött fahéj, 4-5 db törött szegfûszeg. Ezeket fõzzük fedõ nélkül, amíg a paradicsom felére lefõ és mártás sûrûségû lesz. Idõnként keverjük, különösen a vége felé. A fõzés befejezése elõtt 10 perccel átfõzhetünk még ...