Kaviárral töltött tojás

2013-10-10

sponsored links


A kaviár is a megosztó ínyencségek közé tartozik. Én gyermekkorom óta nagyon szeretem. Biztosan azért, mert a szüleim minden ínyencséget, különlegességet kipróbáltak, amihez hozzájutottak már a 70-es, 80-as években és olyan természetességgel tették az asztalra, hogy fel sem merült bennünk, gyermekekben, hogy ne lenne finom, ami oda kerül.

Ma már egészen más a helyzet, fogalmam sincsen honnan alakult ki a világban, hogy aminek különleges íze van, amiben csont van, amin zsírréteg van, azt élbõl tagadni kell.

Ha már a kaviárnál tartunk, muszáj megemlítenem, hogy szerencsém volt néhány napot hivatalos úton, Szentpéterváron eltöltenem, ahol vendéglátóink szinte fürdettek minket kaviárban. Hazaindulás elõtt természetesen vásároltunk néhány doboz kaviárt, amikor is szembesültünk azzal, hogy a hazájában sem olcsó egy doboz igazi kaviár, a beluga.

Sós halikrából, amit egyáltalán érdemes megvenni szerintem az a tengeri nyúlhal kaviár és a lazackaviár. Természetesen, ha futja belugára, akkor már csak jégágy és egy kiskanál kell a boldogsághoz, a tojást el kell felejteni.

Visszatérve az én hétköznapi, de annál finomabb és mutatósabb kaviáros tojásomra kétfél kaviárt használtam hozzá. A krémbe nyúlhal kaviár került, díszítésként pedig lazackaviárt használtam.

Hozzávalók 12 darabhoz:

6 db tanyasi tojás keményre fõzve ...

Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s