Kaviár és lazac
sponsored links
A hideg elõételek az ünnepi asztal elengedhetetlen attribútumai. Felkeltik az étvágyat, díszítik az asztalt, és ünnepi légkört varázsolnak körénk. Az elõétel lehet a menüsor legváltozatosabb fogása. Sokkal inkább szól a szemnek, és nem a mennyiségre hanem az ízek különleges kifinomultságára fektetjük a hangsúlyt. Fontos az összehangolt sokféleség. Ezért célszerû egy téma köré felépíteni, ami lehet vegetáriánus, hal, kaviár, vagy gomba, illetve csirke vagy más könnyebb húsfélék. Fontos kritérium hogy az elõétel ízei ne legyenek túlságosan intenzívek, a fõszerepet mindig kapja a fõétel, és ha elõtte túlságos intenzív ingert kapnak az ízlelõbimbók, akkor eltompulnak. Egy jó módszer, amely a Távol Keleti konyhákban bevett szokás, nevezetesen egy-egy falat rizs elfogyasztása két különbözõ fogás között szolgálja az elõzõ étel semlegesítését.
A kaviár és a lazac narancssárga színe jó hangulatot generál, ételeinkben az egészséggel, életerõvel kapcsolatos, és a zölddel együttesen kiegyensúlyozott ételeket kapunk. A fenséges lila színû teríték, szalvéták még jobban emelik az ünnepi jelleget, és elfeledtetik velünk mindennapi gondjainkat. Mindezért esett a választásom ere a színkombinációra, és az ételsor összeállításánál igazán ...