Kaviár és lazac

2014-12-22

sponsored links

karlazackis07.jpg

A hideg elõételek az ünnepi asztal  elengedhetetlen attribútumai. Felkeltik az étvágyat, díszítik az asztalt, és ünnepi légkört varázsolnak körénk. Az elõétel lehet a menüsor legváltozatosabb fogása. Sokkal inkább szól a szemnek, és nem a mennyiségre hanem  az ízek különleges kifinomultságára fektetjük a hangsúlyt. Fontos az összehangolt sokféleség. Ezért célszerû egy téma köré felépíteni, ami lehet vegetáriánus, hal, kaviár, vagy gomba, illetve csirke vagy más könnyebb húsfélék. Fontos kritérium hogy az elõétel ízei ne legyenek túlságosan intenzívek, a fõszerepet mindig kapja a fõétel, és ha elõtte túlságos intenzív ingert kapnak az ízlelõbimbók, akkor eltompulnak. Egy jó módszer, amely a  Távol Keleti konyhákban bevett szokás, nevezetesen egy-egy falat rizs elfogyasztása két különbözõ fogás között szolgálja az elõzõ étel semlegesítését.

A kaviár és a lazac  narancssárga színe jó hangulatot generál, ételeinkben az egészséggel, életerõvel kapcsolatos, és a zölddel együttesen kiegyensúlyozott ételeket kapunk. A fenséges lila színû  teríték, szalvéták még jobban emelik az ünnepi jelleget, és elfeledtetik velünk mindennapi gondjainkat. Mindezért esett a választásom ere a színkombinációra, és az ételsor összeállításánál igazán ...


Folytats a blogon ... valodisafrany.blog.hu/2014/12/22/kavi...

sponsored links

Keres?s