Kaviár és királyrák - szilveszteri utózönge
sponsored links
Mi Apácskával nagyon csípjük a tengeri herkentyûket. Úgy esett, hogy 29-én délután Apával a hiperben találkoztunk - én mentem a logisztikát elvégezni õ meg utolsó munkanapján potyázott velem hazafelé - és kitaláltuk, hogy együnk rákot szilveszterkor. Azt már elõbb feltérképeztem, hogy friss - elõhûtött - rákocskák nem voltak, így a fagyasztókat kezdtük böngészni. Végül vettünk egy csomag királyrák farkat. Ez már nem a hõskor, szóval páncéltalanul várták, hogy valaki hazavigye õket. De ha már szilveszter, akkor legyen egy kis party-feeling is, így kaviár is került a kosárba.
31-én aztán délután elkészítettem a finomságokat Apácska részvételével! Bizonyám. Ott sertepertélt, mert azért valljuk be: pár szelet pirítóst, egy kis citromos, petrezselymes vajat és egy 2 személyes adag fokhagymás rákot elkészíteni nem telik sok idõbe. Tálalással, mosogatással együtt is kb. 20 percünkbe került. Így a ráfordított munka, befektetett energia bõven megtérült a vizuális- és íz-élmény összehasonlításban. Nyert az élmény :)
Kaviár és királyrák
Ez kell hozzá: 8 szelet - nálunk csökkentett ch tartalmú - toast kenyér, 200 g királyrák farok, 8 tk. fekete ...