Kavart almás
sponsored links
Van egy nagyon jól bevált almás sütemény receptem Finom almás lepény néven, évek óta csak azt sütöm - a családom semmilyen más almás süteményt nem eszik meg szívesen, mert az a kedvenc, emiatt nem kísérleteztem soha más recepttel. Viszont errõl a kavart almásról napok óta annyi jót hallok, és tulajdonképpen a receptet elolvasva annyira megtetszett > éreztem, hogy el kell készítenem ezt a süteményt, mert nem fogok mellényúlni vele. Valóban nem csalódtam: pihe-puha a tésztája, az elsõ harapás után annyira eteti magát, hogy az ember azt érzi közben, hogy még, még, még. :) Egyszerû kevert tészta, és ami nagyon tetszik benne, hogy az almát sem kell elõre megpárolni, csak lereszelni és már mehet is a tészta közé tölteléknek. Egyszóval semmi macera nincs ezzel a süteménnyel. Csak most már ha almás süteményrõl lesz szó itthon, nem fogom tudni eldönteni, hogy melyiket süssem, mert egyformán finom mind a kettõ - két kedvencünk lett. :)
A fotózáshoz a Vanília Kerámia violin rózsás tortatálat a RUSZTIK Home webáruház biztosította. Ha szeretitek az igényes kerámia és porcelán termékeket, a vidéki hangulatot, valamint a romantikus lakberendezést, akkor ajánlom figyelmetekbe ezt az oldalt. Az áruház nevére kattintva tudtok nézelõdni...
Hozzávalók a tésztához: 35x25 cm-es tepsihez
- 45 dkg liszt
- 4 tojás
- 20 dkg puha vaj (vagy 25 dkg puha margarin) ...