Kavart almás

2017-10-09

sponsored links

Hozzávalók:
2 db nagy alma
2 db tojás
15 dkg cukor
20 dkg finomliszt
1 dl olaj
1/2 cs. sütõpor
15 dkg cukor
5 dkg durvára vagdalt dióbél
1 ek. mazsola
csipet só
Elkészítés:
A két tojást tálba ütjük, rámérjük a cukrot és jól kikeverjük. Mehet bele az olaj, majd a szitált liszt, a sütõpor, csipet só. Az almát hámozzuk meg, reszeljük le, majd dolgozzuk azt is bele a masszába a mazsolával és dióval. Tepsibe vágjunk sütõpapírt, kanalazzuk bele a tésztát, majd tegyük elõmelegített sütõbe kb. 20 percre. Mielõtt kivennénk, azért ellenõrizzük le egy hurkapálcával, biztosan átsült-e a tésztánk. Emeljük deszkára, hagyjuk kicsit hûlni, majd szeleteljük és szórjuk meg porcukorral.


Nagyon egyszerû és gyors kavart sütemény. Könnyû tésztával,  ropogós dióval. Ebbõl az adagból egy kis tepsünyi tésta lesz, annyi, ami a képen látható.

Folytats a blogon ... ugymintotthon.blogspot.com/2017/10/ka...

sponsored links

Keres?s