Katarina piskóta tekercse
sponsored links
Katarina a férjem anyukája, tõle tanultam, hogy a piskóta tekercs akkor a legfinomabb, ha a tojások számához képest fele annyi evõkanál liszt kerül bele (tehát 8 tojáshoz 4 ek liszt, 6 tojáshoz 3 stb.). Régebben én is a klasszikus "ahány tojás, annyi ek cukor és liszt" formulát követtem, de most már szinte kizárólag így készítem. Marko kisfiunkkal az õ kezdeményezésére mindig együtt készítjük, mert imádja nézni, ahogy magasra emelkedik a piskóta a sütõben:) És alighogy kivesszük a sütõbõl, már a következõt karja sütni:)))Hehe:D
- 8 tojás
- 8 ek cukor
- 4 ek rétesliszt
- házi barack- vagy szilvalekvár/nutella
- porcukor
A tojások fehérjét pici sóval verd olyan kemény habbá, hogy ha a fejed fölé emeled az edényt, a tojásfehérje hab akkor is ott marad a helyén. Ekkor folytonos keverés mellett kanalanként add hozzá a cukrot, majd egyenként a tojások sárgáját. Legvégül a legalacsonyabb fokozaton keverd hozzá a réteslisztet - azt is kanalanként. A sütõ tepsijét béleld ki sütõpapírral, és öntsd bele a masszát. Egyengesd el, és süsd 180 C-ra elõmelegített sütõben aranybarnára (nagyjából 15 perc). Közben fogj egy tiszta konyharuhát, és virágpermetezõvel spricceld meg, hogy nedves legyen. A kész piskótatekercset borítsd rá, húzd le a sütõpapírt, és a konyharuha segítségével tekerd fel. Hagyd így kihûlni, majd tekerd szét, kend meg bõven lekvárral vagy nutellával, és tekerd fel. A tetejét szórd meg porcukorral, és már mehet is az asztalra.