Katalán krém
sponsored links
Amikor Barcelonában jártunk sikerült jó pár autentikus ételt megkóstolnunk, kivéve a katalán krémet...
Így 4 év után jött egy villanásom hogy nekem már pedig katalán krémet kell csinálnom, anélkül nem élet az élet :)))
Villámgyorsan összeállítható desszert, kánikula idején is tökéletes.
Villámgyorsan összeállítható desszert, kánikula idején is tökéletes.
Hozzávalók:
4 db kisebb formához
500 ml tej
csipet fahéj
fél lime leve
4 db tojássárgája
50 g cukor
2 csapott ek étkezési keményítõ
1-1 ek cukor a tetejére
A tejet a fahéjjal és a lime levével összemelegítjük, de nem forraljuk.
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a keményítõvel.
A meleg tejet lassan a tojásos keverékhez öntjük amit közben folyamatosan keverünk.
Visszatesszük a tûzre és besûrítjük.
Megvárjuk míg kihûl és hûtõbe tesszük.
Tálaláskor a tetejére 1-1 ek cukrot teszünk és rákaramellizáljuk.