Katalán krém (Crema Catalana)
sponsored links
Karácsonykor (24.-én) szeretnék egy könnyû krémet tálalni a vacsora lezárásaként.
Ennek érdekében elterveztem, hogy elkészítek néhány neves félét (crema, creme...) majd kiválasztom azt ami számunkra a legvonzóbb.
A Creme Brulée-t nagyon szeretjük, a listát vezeti, de vannak még versenyzõk...
A készítést illetõen, a következõ a sorban, a Crema Catalana, azaz Katalán krém, amely tejszín helyett tejbõl készül, nincs benne vanília, ellenben fahéjjal és citromhéjjal fûszerezik.
Nem gõzfürdõben, hanem a tûzhelyen kevergetve készül, viszont ennek a tetejét is hártyavékony karamell fedi.
A recept http://es.wikipedia.org/wiki/Crema_catalana oldalról származik.
Katalán krém
Hozzávalók
1 liter tej
4 db tojássárgája
200 gr cukor (150 gr bele és 50 gr elosztva a tetejére) ...