Kaszinótojás
sponsored links
A kaszinótojás származási helyét
illetõen Olasz találmány, de
szerintem nincs olyan hely közel,
s távol, ahol ne készítenék, fõleg
illetõen Olasz találmány, de
szerintem nincs olyan hely közel,
s távol, ahol ne készítenék, fõleg
nem húsvétkor.
A felhasználási helye -nálunk,
legalábbis- a hidegtál teteje, máskor
nem igazán készítem,
ilyenkor viszont kihagyhatatlan. :)
Hozzávalók (nálam):legalábbis- a hidegtál teteje, máskor
nem igazán készítem,
ilyenkor viszont kihagyhatatlan. :)
-5 db fõtt tojáshoz
-1 ek szardellapaszta-kihagyható, de kár lenne, ugyanis nagggyon finom vele :)
-1 ek mustár (jó fajta :)
-1 ek Piros Arany (legyen csemege, a csípõset nem bírja mindenki)
-2 ek puha vaj (rendes, igazi :)
-só
-frissen darált fekete bors, vagy ha valakinek az jobban tetszik, fehérbors
+híg TARTÁRMÁRTÁS...a végén, a lekenéshez
A tojásokat alaposan megmosom, hideg vízben
fõni teszem (10 percre), majd valamennyire kihûtöm
(csak mert félig hûlt állapotban jön le legjobban a héja),
megszabadítom a burkolatától,
kettévágom, a sárgáját külön tálba teszem
fõni teszem (10 percre), majd valamennyire kihûtöm
(csak mert félig hûlt állapotban jön le legjobban a héja),
megszabadítom a burkolatától,
kettévágom, a sárgáját külön tálba teszem
-ehhez kerülnek a hozzávalók, ezt villával összetöröm,
amiket utána óvatosan visszatöltök a fél tojásokba.
Ezt még nem muszáj habzsákkal betölteni, mert
miután FRANCIASALÁTA alapra fog kerülni, nem
fog látszani az alja.
Ezt még nem muszáj habzsákkal betölteni, mert
miután FRANCIASALÁTA alapra fog kerülni, nem
fog látszani az alja.
A tojásos krémbõl -természetesen- fog maradni,
amit a végén, a díszítéshez használok fel...szép is,