Kaszinó torta

2011-09-25

sponsored links


Pár hete a tatai várpresszóban kóstoltam ezt a tortát, azóta is számban van az íze. A rum és a vaníliakrém nagy összhangban voltak. Nem volt egyszerû megtalálni a receptet, majd egy olyan oldalon leltem rá, ahol szintén nagyon sokáig keresték.... Alig vártam valamilyen ünnepi alkalmat, hogy megsüthessem. Anyukám születésnapja tökéletesnek bizonyult! Nagy sikere volt, érdemes belevágni! A recept:

Hozzávalók egy 18 cm tortaformához:
A tésztához: 6 tojás, 6 ek. cukor, 6 púpozott ek. liszt, 1 sütõpor, 2 ek. kakaó
A krémhez: 2 csomag vaníliapuding, 5 dl tej, 200 g porcukor, 2 dl tejszín
Az ízesítéshez: 1 dl rum, 4 ek. tej, sárgabaracklekvár és a díszítéshez tortabevonó.

Melegítsük elõ a sütõt 175 fokra. Mivel több piskótalapot fogunk sütni, ha lehet, vajazzunk és sütõpapírozzunk ki 2 db 18 cm átmérõjû tortaformát, hogy gyorsabban tudjuk haladni.
A lisztet összeszitáljuk a sütõporral, kakaóval. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét pici sóval és a folyamatosan ...

Folytats a blogon ... bakeann.blogspot.com/2011/09/kaszino-...

sponsored links

Keres?s