Kaszin?toj?s
sponsored links
Hozz?val?k szem?lyre :
25 dkg sert?s- vagy sz?rnyash?s, 5 s?rgar?pa, 3 petrezselyemgy?k?r, 3-4 krumpli, 10 dkg z?ldbors?, 10 dkg kukorica (lehet konzerv kukorica ?s bors? is), 2-3 savany? uborka, 4 toj?s, 10 dkg m?jkr?m, 1 dl tejf?l, 1 ev?kan?l must?r, s?, bors;
a majon?zhez: 2 toj?ss?rg?ja, 1 k?v?skan?l must?r, 4 dl olaj, s?;
tov?bb?: petrezselyemz?ld.
Elk?sz?t?se:
A h?sokb?l meg a z?lds?gekb?l a z?ldbors? ?s a kukorica kiv?tel?vel h?sleves alaplevet f?z?nk, majd lesz?rj?k, hagyjuk kih?lni. A z?ldbors?t ?s a kukoric?t enyh?n s?s v?zben roppan?sra f?zz?k. A toj?sokat kem?nyre f?zz?k, megh?mozzuk. A toj?sokat f?lbe v?gjuk, a s?rg?j?t ?vatosan elt?vol?tjuk, a majon?zhez egy f?tt toj?ss?rg?t vill?val ?sszet?r?nk, hozz?adjuk a nyers toj?ss?rg?j?t, a must?rt meg a s?t ?s ?lland? kavar?s mellett v?kony sug?rban hozz?t?ltj?k az olajat. A marad?k f?tt toj?ss?rg?j?t a m?jkr?mmel elkavarjuk, must?rral, s?val, borssal, apr?ra v?gott petrezselyemz?lddel ?zes?tj?k, majd a f?lbe v?gott toj?sokba kanalazzuk a kr?met. A kih?lt z?lds?geket, az ubork?t meg a h?st apr? kock?ra v?gjuk. Egy t?lba rakjuk a z?lds?geket, h?st, hozz?adjuk a z?ldbors?t, a majon?z egyharmad?t, a must?rt, s?zzuk ?s borsozzuk, majd ?sszekavarjuk. A marad?k majon?zt a tejf?llel elkavarjuk, s?zzuk apr?ra v?gott petrezselyemz?ldet kavarunk bele. T?ny?rra kanalazzuk, a sal?t?t r?helyezz?k a t?lt?tt toj?sokat, majd a tejf?les majon?zzel le?ntj?k. Tetsz?s szerint d?sz?tj?k.