Kastélytorta
sponsored links
Aki szereti a karamellt, annak ez tuti ízlene.:) Ízre egyik kedvencem. A képen látható szerintem nem sikerült olyan szépen, meg még ráférne egy kis díszítés (eredetileg minden tejszínhabrózsára jár egy csokipötty). De akkor is, nyami!.:)
Hozzávalók
Elkészítés
Hozzávalók
- 6 tojás
- 12 dkg cukor
- 11 dkg liszt
- 1 dkg kakaópor
- 20 dkg cukor
- 2 dl állati tejszín
- 4 dl tejszín
Elkészítés
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához adjuk a kétharmad cukrot, habosra keverjük.
- A tojásfehérjét háromnegyedik felverjük habnak, hozzáadjuk a maradék egyharmad cukrot, kemény habbá verjük.
- Kevés tojáshabot beleteszünk a sárgájás masszába, a maradék tojáshabot óvatosan beleforgatjuk, hozzáadjuk az átszitált lisztet, kakaóport, fakanállal elkeverjük óvatosan.
- Zsírozott sütõlemezen, 180-190 fokon, enyhén gõzõs/gõzmentes sütõben 5 lapot sütünk. Sütés után azonnal felszedjük a sütõlemezrõl.
- A cukrot megolvasztjuk, felöntjük a forró (állati) tejszínnel, addig fõzzük, amíg a cukor újból feloldódik, hagyjuk kihûlni, utána kemény habbá vert tejszínnel lazítjuk.
- A krémet az 5 lap közé töltjük, saját krémmel bevonjuk, dermesztjük, az oldalát csokoládéforgáccsal panírozzuk, szeletenként tejszínhabrózsával díszítjük, közepét csokoládéforgáccsal megszórjuk.