Karácsonyi ételeink 1. - Halászlé, rántott hal, beigli
sponsored links
Karácsonyi ételeink 1.
Halászlé, rántott hal, beigli
Az ünnepekre hazajött a lányunk, itthon is marad január 6-ig, majd csak akkor megy vissza Graz-ba. A feleségem úgy tüsténkedett a konyhában, és annyi mindent fõzött, mintha egy egész garnizont szállásoltak volna el a házunkban, s õket kellene jóllakatni.Karácsony este a hagyományos ételeink kerültek az asztalra. Az alábbiakban ezeket kívánom bemutatni:
Az asztal terítéskor:
És a fogások:
Halászlé
Idén pontyból és harcsából készült, a feleségem egy barátnõjével (iráni ismeretség) közösen fõzte.
Rántott hal
Ez nem a szokásos módon készült. A halakat - harcsa és lazac filéket - pezsgõs tésztában panírozta be a nejem, majd forró olajban kisütötte. A tálaláskor majonézeses hagymás krumplival és lila hagymával ...