Karácsonyi ételeink 1. - Halászlé, rántott hal, beigli

2011-12-26

sponsored links

Karácsonyi ételeink 1.

Halászlé, rántott hal, beigli

Az ünnepekre hazajött a lányunk, itthon is marad január 6-ig, majd csak akkor megy vissza Graz-ba. A feleségem úgy tüsténkedett a konyhában, és annyi mindent fõzött, mintha egy egész garnizont szállásoltak volna el a házunkban, s õket kellene jóllakatni.

Karácsony este a hagyományos ételeink kerültek az asztalra. Az alábbiakban ezeket kívánom bemutatni:

Az asztal terítéskor:

És a fogások:

Halászlé 

Idén pontyból és harcsából készült, a feleségem egy barátnõjével (iráni ismeretség) közösen fõzte.

Rántott hal

Ez nem a szokásos módon készült. A halakat - harcsa és lazac filéket - pezsgõs tésztában panírozta be a nejem, majd forró olajban kisütötte. A tálaláskor majonézeses hagymás krumplival és lila hagymával ...

Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2011/12/kara...

sponsored links

Keres?s