Karácsonyi update marcipános konyakmeggy torta és vajkaramella anyunak
sponsored links
Szépségdíjas ugyan nem lett, az íze viszont eléggé ott van. Anyu legalábbis dicsérte, fõleg a krémet.:)
A csokis mandulalisztes piskóta receptjét a Gundel torta piskótájának receptje adta, csak a diót is mandulára cseréltem benne. Vagyis: 5 tojás sárgáját 2,5 dkg nyírfacukorral fehéredésig kevertem, majd 5 dkg olvasztott csoki helyett (egy kakaóporból, vízbõl, vajból, édesítõbõl fõzött) álcsokit adtam hozzá. A tojások fehérjét csipet sóval és egy kanál nyírfacukorral, meg 6 dkg cukornak megfelelõ vízben feloldott tablettaédesítõvel felvertem. Ebbe kevertem a csokis-tojássárgájás masszát, majd egy kanál átszitált master mixet, 1 kanál lisztet és végül 3,5 evõkanál õrölt mandulát. 190 fokos, elõmelegített sütõben 20 percig sütöttem 18 cm-es kapcsos tortaformában.