Karácsonyi sütemények
sponsored links
Nagyon sok helyen látok mostanában cake pop, vagyis sütinyalóka recepteket. Egy igazán univerzális édesség, bonbon is, süti is, nyalóka is! Jól el lehet vele szórakozni, ráadásul igazán mutatós, bár az elkészítése egy örökkévalóság, szóval csak mániákusok kezdjenek bele! :) Ezt a receptet szintén egy Frisch gekocht kiadvány ihlette, érdemes kipróbálni, mert igazi ízorgia (és kalóriabomba is egyben ;)).
Hozzávalók (30 cake pophoz):
Kevert tészta:
200 finomliszt, 100 g õrölt mandula, 3 teáskanál sütõpor, 150 lágy vaj, 100 g kristálycukor, 3 tojás, 1 jó nagy narancs
Karamell:
100 g kristálycukor, fél deci narancslé, 50 g vaj, 2 evõkanál tej
Krokant:
100 g egész törökmogyoró, 100 g kristálycukor, 400 g ét tortabevonó.
Elkészítés:
- A tésztához elõmelegítem a sütõt 180°C-ra, és kivajazok egy 26 cm átmérõjû tortaformát. A lisztet, mandulát elvegyítem a sütõporral. A vajat krémesre keverem a cukorral, majd egyenként hozzáadom a tojásokat. A narancsokat forró ...