Karácsonyi ropogós krémfagyi amarenával - gép nélkül
sponsored links
A csábítás maga! Annyira édes, krémes, és ropogós. Amolyan semifreddo-féleség, és ahogy a neve is mutatja, nem teljesen fagy meg. Nálam ez külön jó pont, mert akármelyik fajta jégkrémet veszem, úgy köt bele odahaza mélyhûtõbe tett dobozába, hogy még a kanál is beletörik.
Az összeállítása tipikus karácsonyi - mandula, dió, mogyoró, vanília, fahéj, kakaó, amarena...és egy zsák cukor. Szóval édes, úgyhogy aki egy könnyû édességet szeretne desszertként, nem ez lesz a megfelelõ. Ami után nyerõ, az a vadételek, vadasok, kacsa, töltött pulyka. Ha éppen nincs amarenánk, nélküle is tökéletesen élvezhetõ - vele viszont még inkább az.))
(Ja igen, én egy 15 x 23/5 - ös kerámia formába tettem, de akár kiürült jégrémes dobozba is lehet. Viszon jó pár órát igényel, mire átfagy .)
(Ja igen, én egy 15 x 23/5 - ös kerámia formába tettem, de akár kiürült jégrémes dobozba is lehet. Viszon jó pár órát igényel, mire átfagy .)
Hozzávalók:
Az alaphoz:
3 tojás fehérje
2 tojás sárgája
2 csomag vaníliacukor
15 dkg porcukor
1,5 dl tejszín ...