Karácsonyi puncs pudingkrém
sponsored links
Az idei utolsó karácsonyi receptemmel azoknak szeretnék kedvezni akiknek nincs sok idejük a konyhában tölteni,de valami különlegeset,szépet akarnak feltálalni az ünnepi vacsora után.
Hozzávalók:
2 csomag puncs ízû fõzõs pudingpor
1 liter tej
Ízlés szerint cukor
6 dl habtejszín
1 csomag 20 g. instant zselatinpor
3 csomag vaníliás cukor
kb 20 db babapiskóta
1 dl tej
1 dl házi piros színû szörp
(Nálam eper)
15 dkg aszalt vörösáfonya
Díszítéshez: aszalt vörösáfonya, mézeskalács kekszek
Továbbá: 3 literes átlátszó üveg edény
Elkészítése:
A pudingot egy liter tejben csomómentesre keverjük.
Ízesítjük cukorral,majd sûrrû krémmé fõzzük.
A tejszínhabot a zselatinporral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük.
A szörpöt egy deci tejjel összekeverjük.
A puding összerakása:
Vegyük elõ az üveg tálat.
Beleöntjük a meleg pudingunk felét.
Két sor szörpös tejbe mártott piskótákkal befedjük a tetejét.
Az elsõ sort nyomkodjuk bele a pudingba.
Erre kerül egy réteg tejszínhab,amire rászórjuk az aszalt vörösáfonyát.
A maradék pudinggal befedjük.
Újból két sor szörpös tejbe mártott babapiskóta kerül rá,majd a maradék tejszínhabbal betakarjuk.
Célszerû a tetejére szánt habot egy habzsákba tölteni,mert így szép habrózsákkal tudjuk befejezni.
Díszítésként szórjuk meg aszalt áfonya szemekkel és tûzzünk bele egy-két mézes kekszet is.
Tálalásig tegyük hûtõbe.
Hozzávalók:
2 csomag puncs ízû fõzõs pudingpor
1 liter tej
Ízlés szerint cukor
6 dl habtejszín
1 csomag 20 g. instant zselatinpor
3 csomag vaníliás cukor
kb 20 db babapiskóta
1 dl tej
1 dl házi piros színû szörp
(Nálam eper)
15 dkg aszalt vörösáfonya
Díszítéshez: aszalt vörösáfonya, mézeskalács kekszek
Továbbá: 3 literes átlátszó üveg edény
Elkészítése:
A pudingot egy liter tejben csomómentesre keverjük.
Ízesítjük cukorral,majd sûrrû krémmé fõzzük.
A tejszínhabot a zselatinporral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük.
A szörpöt egy deci tejjel összekeverjük.
A puding összerakása:
Vegyük elõ az üveg tálat.
Beleöntjük a meleg pudingunk felét.
Két sor szörpös tejbe mártott piskótákkal befedjük a tetejét.
Az elsõ sort nyomkodjuk bele a pudingba.
Erre kerül egy réteg tejszínhab,amire rászórjuk az aszalt vörösáfonyát.
A maradék pudinggal befedjük.
Újból két sor szörpös tejbe mártott babapiskóta kerül rá,majd a maradék tejszínhabbal betakarjuk.
Célszerû a tetejére szánt habot egy habzsákba tölteni,mert így szép habrózsákkal tudjuk befejezni.
Díszítésként szórjuk meg aszalt áfonya szemekkel és tûzzünk bele egy-két mézes kekszet is.
Tálalásig tegyük hûtõbe.