Karácsonyi Pavlova torta

2017-12-17

sponsored links


Hozzávalók :
10 db nagyobb tojásfehérje
35 dkg cukor
1 cs. vaníliás-cukor
4  teáskanál kukorica keményítõ


Habüst kikenéséhez:
 
1 evõkanál ecet
1 teáskanál só

Krémhez:
8 dl.habtejszín
3 evk. porcukor
2 cs. Expressz zselatin


Továbbá: 2 db gránátalma 

Díszítéshez :
Egy pár rozmaring levél, 18 szem málna


Elkészítése:
Az ecetet keverjük össze a sóval,és dörzsöljük át vele a robotgép fém habüstjét,majd töröljük ki belõle egy szalvétával.

( Ha csak egy gépi habverõnk van, akkor a habot egy mély fém tálba verjük fel! )

A tojásfehérjéket öntsük bele az elkészített habüstbe,majd kezdjük el verni.
2 perc után adjuk hozzá a keményítõt,majd fokozatosan adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot.
Kemény habbá verjük.
Akkor jó ha fejjel lefelé fordítjuk az üstöt és nem esik ki belõle a hab!

Készítsünk elõ két darab szilikonos sütõpapírral kibélelt nagyobb tepsit.
Vegyünk elõ egy 24 cm-es kerek tortaformát és rajzoljuk körbe a sütõpapíron.
Felezzük el a habot és a kör méretét követve kenjük el egyenletesen a sütõpapíron a habot.
Ugyan így járjunk el a maradék habbal is.

Kapcsoljuk be a sütõt . Villanynál 140 fokra állítjuk,gáznál 1 fokozatra, és 10 percig hagyjuk be melegedni. Akinek villany sütõje van vegye le a hõfokot 80 fokra. Akinek gáz van ,õ nem tudja lejjebb venni a fokot,ezért félig hagyja nyitva  a sütõt ajtaját!

Tegyük be a habcsók lapokat a sütõbe, majd egy órán át szárítsuk. 
Egy óra múlva kapcsoljuk ki a sütõt,gáznál zárjuk be az ajtaját,és hagyjuk benne addig amíg kihûlnek.
Halvány barna színûnek kell lenniük,amikor kikapcsoljuk a sütõt.

Sajnos a sütõ milyensége nagyon fontos,ahhoz hogy jó habcsók lapot tudjunk szárítani.
Kívül kissé roppanósnak kell lennie,míg belül puha lágy szivacsos állagúnak kell majd lennie.

A töltelékhez a gránátalma magjait szedjük ki .
A tejszínt a cukorral és a zselatinporral együtt verjük kemény habbá,majd osszuk ketté.

Az egyik lapot tegyük a papír nélküli oldalával egy torta tányérra és húzzuk le róla a papírt.
Kenjük rá a tejszínhab felét,majd a gránátalma szemek felével szórjuk meg a felületét.
A második lapról, húzzuk le a papírt és tegyük rá a töltelékre úgy hogy a száraz teteje legyen felül.
Egy kevés tejszínhabot kenjünk el a tortánk tetején,a többit töltsük bele egy sima csöves habzsákba és nyomjuk rá 18 habrózsát. A közepébe szórjuk a maradék gránátalma szemeket,és a habrózsákba nyomunk egy-egy málna szemet.Minden habrózsa közé rozmaring szárat szúrunk díszítésként.

Hûtõbe tesszük ,majd vízbe mártott késsel szeleteljük.


Fázisfotók:













Részletesebb Pavlova hab elkészítését ezen a linken megnézhetitek még!



A málna szemek el is hagyhatóak!






Folytats a blogon ... bibimoni.blogspot.com/2017/12/karacso...

sponsored links

Keres?s