Karácsonyi panettone
sponsored links
Avagy az ünnepek elmaradhatatlan kelt süteménye...
A kelt tésztából készült sütemények igencsak közel állnak a szívemhez, a stollen után a panettone pedig a legnagyobb ünnepi kedvencem. Így az idei Karácsony elmaradhatatlan sütije lett ez az eredetileg olasz kalácskülönlegesség, amit mazsolával és kandírozott gyümölcsökkel gazdagítanak, valamint újabban csokival is leöntenek. Én maradtam a hagyományos változatnál, amit panettone forma híján nemes egyszerûséggel egy agyag virágcserépben sütöttem ki. JBátran állíthatom, az édesség így is remek lett, mert az elsõ adag percek alatt elfogyott... A sütemény receptjét a legkedvencebb szakácsnõm, Lajos Mari: 66Karácsonyi édesség c. könyvébõl (Sanoma Kiadó Bp., 2008) kölcsönöztem.
Hozzávalók: (2 db 12 cm-es formához.)
35-40 dkg liszt
12 dkg vaj
10 dkg cukor
1,5-2 dl tej + 1/2 kocka élesztõ
3 tojás sárgája ...