Karácsonyi narancslekvár
sponsored links
Többek közt ezzel a narancslekvárral lepem meg a családot Karácsonyra... ha leszámítjuk a narancs héjazását, akkor bátran állítom hogy gyors ajándék lehet belõle... és milyen finom!!! :)
2 kg narancsot vettem, ennek a pucolt mennyisége kb 1600-1650 g, pont ennyire van szükségünk a befõzõcukorhoz.
Hozzávalók:
kb 4 db 250 ml-es üveghez
1650 g narancs
( ez már héj nélkül)
500 g 3:1-ben befõzõcukor
3 db fahéjrúd
2 db csillagánizs
6 db szegfûszeg
A narancsokat megmossuk és meghámozzuk.
Én elõször aprítógépben, majd botmixerrel pürésítettem.
Egy nagy lábosba tesszük, hozzáadjuk a befõzõcukrot és a fûszereket.
Innentõl kezdve a cukor hátoldalán lévõ utasításokat követjük:
nagy lángon elkezdjük felforralni a lekvárt, majd forrástól számított 3 percig fõzzük.
Kiszedjük belõle a fûszereket, és csírátlanított üvegekbe töltjük.