Karácsonyi mézes hópelyhek
sponsored links
Hamarosan itt a nyakunkon a karácsony.
Ma egy finom mézes keksz receptet hoztam nektek,amit akár már a héten el is lehet készíteni. Egy jól zárható fém dobozba sokáig el áll ha jól eldugjuk és nem eszik meg karácsonyig.
Hozzávalók a keksz tésztához:
10 dkg vaj
5 dkg méz
10 dkg porcukor
1 db tojás
30 dkg liszt
1 csapott evõkanál mézeskalács fûszerkeverék
1 mokkáskanál szódabikarbóna
Hozzávalók a mázhoz:
125 g. Kész fehér cukormáz
( Dr.Oetker kész mázat használtam)
Továbbá: 5 cm átmérõjû Hópehely kiszúró és egy vékony ecset
Elkészítése:
A vajat a mézzel olvasszuk össze.
Keverjük hozzá a porcukrot.
Adjuk hozzá a lisztet,a fûszert, a szódabikarbónát és végül a tojást.
Gyúrjuk tésztává.
Puha,képlékeny tésztát csomagoljuk be folpackba és tegyük a fagyasztóba 30 percre.
Melegítsük elõ a sütõt 180 fokon,gáznál 3 fokozaton.
A lehûlt tésztát ,lisztezett munka felületen kb 4 mm vastagságúra kinyújtjuk,majd a hópehely kiszúróval ki szurkáljuk.
Szilikonos sütõpapírral bélelt tepsire rakjuk õket és kb 6-10 perc alatt készre sütjük.
A sütési idõ mindig függ a sütõ milyenségétõl.
A kihûlt kekszek felületét egy ecset segítségével be kenjük a kész fehér cukormázzal,majd hadijuk hogy rá száradjon.
Végül összeszedjük egy fém kekszes dobozba õket és lezárjuk a tetejét.
Karácsonyig biztosan el állnak és finom roppanósak lesznek.
Ebbõl az adagból kb 100 db kekszem lett.