Karácsonyi mese

2011-12-29

sponsored links


Hol volt, hol nem volt, az Óperenciás tengeren is túl, ott, hol a hegyek süvegcukorból magasodnak, a fenyõfák fondant-tûleveleikkel integetnek csokoládétörzseikrõl, és a felhõk vattacukorból bolyhosodnak, ott, ha felnéztek az égre, megpillanthatjátok a karácsonyi mennyországot. Kristálycsengettyûk és marcipánrózsák díszítik kapuját, és a házakat mézeskalácsból és tojáshabból készítette egy nagyszakállú mesterember.
Egy ilyen kis házikóban, a Gesztenyeszív utca 8-ban élt Lili, a pillehajú kisangyal nagyszüleivel, Pille anyóval és Pille apóval.
Karácsony tájékán nagy a sürgés-forgás, hisz a kis angyalkák dolga, hogy süteményeket varázsoljanak a földi emberek, gyermekek és hobbiszakácsok, gasztrobloggerek és anyukák álmaiba. Mert az a sok habos-babos finomság, muffin és cupcake hegy nem magától keveredik ám a magadfajta háziasszony álmába, szorgos angyalkezek sütögetik nagy munkával.
Lili szerette ezt az ünnepet, a karácsonyi illatok, a fahéj és narancs mindig megihlették, és a legfinomabb álomsütemények és torták kerültek ki a kezei közül. Csillámcukorral és tojáshabbal vonta be kedvenc süteményének, a marcipános keksznek a tetejét, ezzel kedveskedve az arra érdemeseknek, akik itt a földön egyik oldalukról a másikra fordulva hangos hümmögések és nyammogások közepette álmodták meg a másnapi recepteket és írták meg, tették közzé Lili csodás díszítõfortélyait. Munkáját olyan egyediség jellemezte, hogy a járatlan szem is gyorsan felismerte, hogy csak õ követhette el azt a tortát vagy mézeskalácsot.
Az ilyen mesés adománynak gyorsan híre megy ám, fõleg a minigrincsek földjén. Ha bepillantotok a  ...

Folytats a blogon ... mivanlina.blogspot.com/2011/12/karacs...

sponsored links

Keres?s