Karácsonyi Menünk 2011
sponsored links
Talán mondanom sem kell, várva-várjuk a karácsonyt, az év egyik legnagyobb ünnepét. Bár nálunk minden héten van valami finomság, mégis ez az ünnep kiemelt fontosságú. Vannak ételek, amiket szinte csak ilyenkor fogyasztunk, s sokszor már egy hónappal elõbb beszerezzük az alapanyagokat.
Most viszont úgy adódott, hogy december 18-ig dolgoztam, tehát nem nagyon értem rá, meg abban is bíztam, hogy a fõételhez - rozmaringos, egészben sült sertés szûz - bizton találok jó minõségû húst, nem nagyon siettem a beszerzéssel. Mondjuk annál is inkább, mert frisset szerettem volna, nem fagyasztottat, és hazaérve én sem szántam a frigóba. Hát, kissé pórul jártam. Három hentesüzletben is voltam, mégsem sikerült beszereznem a szüzet, maradt hát a második, ún. tartalék verzió.
Aperitifnek, a fa díszítéséhez egy enyhén behûtött Veneto-ból származó prosecco-t választottunk. Mi tagadás, jól csúszott a meleg konyhán is, mialatt a fõételt sütöttük, és az elõételt tálaltuk ki.
Füstölt lazac és makréla duója, majonézes burgonyasalátával ...