Karácsonyi menüajánlat: hortobágyi pontyhalászlé - se nem szegedi, se nem bajai

2011-12-19

sponsored links


Mivel halászléfüggõ vagyok, ezért volt szerencsém számtalanféle halászlevet megkóstolni az ország különbözõ pontjain, különféle halakból és különféle módon elkészítve.
Szekszárdon és környékén nagyszerû bajai halászlevekhez, a Balaton környékén rendkívül ízletes balatoni halászlevekhez, a Tisza mentén - legtöbbször Tokaj környékén - pedig tartalmas és finom szegedi típusú halászlevekhez pedig leggyakrabban van szerencsém.

Az elmúlt körülbelül egy évtizedben változott az ízlésem, kifejezetten nem kedvelem a passzírozott haltól sûrû halászleveket, sokkal inkább a tartalmas ízû, de kifejezetten leveses, sûrûségét tekintve hígabb halászleveket.
Például néhány éve a Ráspiban ettem éppen ilyen halászlevet, illetve Badacsonyba, a Szent Orbán borházba kifejezetten az ilyen típusú halászlevükért járok vissza rendszeresen.

Nem vagyok egyedül ezzel az ízlésmóddal, hiszen kedves nyíregyházi barátunk Csaba, akinek fõztjérõl legutóbb Dr. Chef emblémával hoztam le bejegyzést,  aki nem csak szenvedélyes szakács, hanem szenvedélyes horgász is egyben, évek óta ilyen halászlevet készít. Legutóbbi halászleve is fantasztikusan sikerült, volt szerencsém alaposan ...

Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s