Karácsonyi menü
sponsored links
Az idei elsõ karácsonyi menüt (akármilyen furcsán hangzik, a fotózások miatt ezt az utóbbi években többször kell elkészítenem) tegnap fõztem meg, az M1 Család-barát magazinjának stúdiójában.
Egy ilyen "tévés" fõzés körültekintõ elõkészítést igényel, mivel egy 60 perces adás alatt nem lehet megsütni egy kacsát, akárhogy igyekszik is az ember. Ezért elõsütött kacsacombokkal érkeztem, de az étel befejezése, és a menü többi részének elkészítése a stúdióban történt, az élõ adás alatt. A mûsorvezetõk, Diósi Klára és vendégségbe érkezõ segítõtársa, Trokán Anna kicsit hitetlenkedtek, mikor az adás vége elõtt 10 perccel "tálaltam" - örülök, hogy sikerült bebizonyítanom: jó elõkészítéssel a fõzés igenis gyerekjáték.
Annától óriási bókot kaptam (remélem, kiváló szakács hírében álló szülei nem sértõdtek meg): az aszalt szilvás borkrémlevesemet megkóstolva kijelentette, hogy õ ilyen finomat még életében nem evett! Remélem, karácsonykor maga fogja elkészíteni, ezért siettem a receptekkel, íme:
Aszalt szilvás borkrémleves
(4 személyre):
- 400 g aszalt szilva, ledarálva
- 20 g vaj
- 3 evõkanál cukor, enyhén karamellizálva ...