Karácsonyi menü francia stílusban
sponsored links
Fantasztikus karácsonyi menüsort készítettünk tegnap este a Csillagánizs Fõzõiskolában Várvizi Péterrel. Ezen az estén az elõételben a tenger gyümölcseié volt a fõszerep, fõételként egy báránygerincet készítettünk, a desszertben pedig a narancs és a csokoládé dominált. Vacsora közben mesélt Péter a francia karácsonyi hagyományokról. Legérdekesebb és legszimpatikusabb számomra az hozzáállás, hogy a karácsonyhoz úgy viszonyulnak, együnk egy jót és közben együtt van a család. Lehet, hogy csak 1 szelet süteményt esznek az elõétel-fõétel sor után, de az "olyan". Rengeteg alapanyagból tudnak dolgozni, minden évben más a menü, a háziasszony rengeteg inspirációt kap mind a hétköznapokból, mind a gasztronómiai magazinokból.
Citrusleves rákkal és Szent-Jakab kagylóval:
A fotó nem igazán adja vissza azt, hogy ez milyen finom elõétel. Az alapleves citruslevekkel, chilivel és kókusztejjel ízesített, melyben laposhal filé, tigrisrák és ...