Karácsonyi lekváros mézes kekszek
sponsored links
Ez az egyik kedvenc mézes tészta receptem. Ha úgy tartja kedvem kicsit vastagabbra nyújtom és egy nagyobb ,majd egy kisebb alakot szurkálok ki a tésztából,amit megsütök és finom házi lekvárokkal összetöltök. Így puha omlós töltött mézes kekszeim lesznek. Viszont ha csak roppanós kekszeket szeretnék,akkor vékonyabbra nyújtom a tésztát ,majd keksz kiszúróval kiszurkálom,megsütöm és meleg teával kínálom. Bármelyiket is választjátok, nem fogtok csalódni mert mint két variáció nagyon finom és sokáig el áll. Napokban már megosztottam veletek a mézes hópehely kekszeket és most megosztom veletek a tésztából készült másik süteményt is a töltött mézes kekszeket. Remélem sokan ki próbáljátok!
Hozzávalók a keksz tésztához:
10 dkg vaj
5 dkg méz
10 dkg porcukor
1 db tojás
30 dkg liszt
1 csapott evõkanál mézeskalács fûszerkeverék
1 mokkáskanál szódabikarbóna
Hozzávalók a töltelékekhez:
Különféle ízû házi lekvárok.
Továbbá: 1 db 5 cm átmérõjû kerek kiszúró és egy 2,5 cm átmérõjû kerek ,közepén lukas kiszúró
Elkészítése:
A vajat a mézzel olvasszuk össze.
Keverjük hozzá a porcukrot.
Adjuk hozzá a lisztet,a fûszert, a szódabikarbónát és végül a tojást.
Gyúrjuk tésztává.
Puha,képlékeny tésztát csomagoljuk be folpackba és tegyük a fagyasztóba 30 percre.
Melegítsük elõ a sütõt 180 fokon,gáznál 3 fokozaton.
A lehûlt tésztát ,lisztezett munka felületen kb 5-6 mm vastagságúra kinyújtjuk,majd a felváltva a kiszúrókkal ki szurkáljuk.
Szilikonos sütõpapírral bélelt tepsire rakjuk õket és kb 6-10 perc alatt készre sütjük.
A sütési idõ mindig függ a sütõ milyenségétõl.
A kihûlt kekszeket, összetöltjük lekvárral.
Végül összeszedjük egy fém kekszes dobozba õket és lezárjuk a tetejét.
Karácsonyig biztosan el állnak és puha omlósak lesznek.
Tálaláskor szórjuk meg porcukorral .
Hozzávalók a keksz tésztához:
10 dkg vaj
5 dkg méz
10 dkg porcukor
1 db tojás
30 dkg liszt
1 csapott evõkanál mézeskalács fûszerkeverék
1 mokkáskanál szódabikarbóna
Hozzávalók a töltelékekhez:
Különféle ízû házi lekvárok.
Nálam : áfonya, málna,mangó
Továbbá: 1 db 5 cm átmérõjû kerek kiszúró és egy 2,5 cm átmérõjû kerek ,közepén lukas kiszúró
Elkészítése:
A vajat a mézzel olvasszuk össze.
Keverjük hozzá a porcukrot.
Adjuk hozzá a lisztet,a fûszert, a szódabikarbónát és végül a tojást.
Gyúrjuk tésztává.
Puha,képlékeny tésztát csomagoljuk be folpackba és tegyük a fagyasztóba 30 percre.
Melegítsük elõ a sütõt 180 fokon,gáznál 3 fokozaton.
A lehûlt tésztát ,lisztezett munka felületen kb 5-6 mm vastagságúra kinyújtjuk,majd a felváltva a kiszúrókkal ki szurkáljuk.
Szilikonos sütõpapírral bélelt tepsire rakjuk õket és kb 6-10 perc alatt készre sütjük.
A sütési idõ mindig függ a sütõ milyenségétõl.
A kihûlt kekszeket, összetöltjük lekvárral.
Végül összeszedjük egy fém kekszes dobozba õket és lezárjuk a tetejét.
Karácsonyig biztosan el állnak és puha omlósak lesznek.
Tálaláskor szórjuk meg porcukorral .