Karácsonyi készülõdés: levesek
sponsored links
Ha valahol nem készül hagyományosan halászlé vagy aranyszínû húsleves, akkor véleményem szerint bõven elég bevezetésképpen egy könnyed krémleves, a második fogás valószínûleg nagyon gazdag, nagyon kiadós és ünnepi lesz :-)
Ha találtok a boltban (vagy a mélyhûtõben!) fagyasztott szilvát, ki ne hagyjátok! Vörösboros-csokoládés szilvakrémleves... Hm....
Mézes-banános almakrémleves, már-már pohárdesszert kategória, édes és hûvös...
Narancsos sütõtökleves narancsos tejbegríz gombócokkal - hidegen is, melegen is!
Birsalma krémleves mézeskaláccsal - szintén nagyon finom hidegen is, melegen is, és ilyenkor biztos akad otthon mézeskalács :-)
Fûszeres meggykrém leves - készülhet fagyasztott meggybõl és meggybefõttbõl is (befõttnél vigyázzunk a cukor mennyiségére!), elképesztõen intenzív színû és ízû leves, természetesen mézeskalács fûszerrel!
A meggyleves egy másik formája - "lúdlábtorta" leves - meggy, tejszín és csokoládé...