Karácsonyi keksz tonkababos csokoládé- és sós karamella krémmel
sponsored links
Azt hiszem, sokszor írtam már, hogy mennyire szeretem a sós és az édes ízeket együtt. A sós karamella is az egyik nagy kedvencem, szerintem ellenállhatatlan. Sok ismerõsöm már a hallatán is elborzad, de például amikor ebbõl a krékerbõl kóstolt, akkor rajongóvá vált.
Kaptam gyönyörû karácsonyi sütipecsétet a Gasztroshoptól, ami kiszúró is egyben. Nagyon praktikus, három cserélhetõ minta van hozzá, élmény vele dolgozni.
Kétféle tölteléket képzeltem hozzá, csokisat és sós karamellásat, így két színû kekszet is sütöttem hozzá, egy adag vaníliásat és egy adag csokisat, helyesebben kakaósat.
Hozzávalók a vaníliás tésztához:
- 300 g finomliszt
- 80 g porcukor
- 180 g hideg vaj
- egy csomag vaníliás cukor ...