Karácsonyi hangulatban - Hókifli!
sponsored links
Hókiflit (más néven túrókiflit) általában akkor kezdek el gyártani, amikor már a dér reggelente megcsípi a lehulló falevelek ágait, és amikor korán reggel munkába menet egy laza 20 perces jégkaparással kezdek, hogy kilássak a kocsiból. Egyszóval a hókifli tipikus karácsonyi süti, és amilyen egyszerû leírni az elkészítését illetve amilyen egyszerû hozzávalók terén, én olyan macerásnak tartom a folyamatot: begyúrni a tésztát még gyerekjáték, csak aztán kivágogatni a kis háromszögeket, lekvárral beken, felteker...De ez senkinek se szegje kedvét, mert garantáltan biztos sikert arat a család körében, nálunk mindig elfogy 1-2 nap alatt. Forralt bor, tea, puncs mellé ideális, de én reggelire is szoktam nyomatni kakaóval, ezerszer finomabb, mint a Fornettis pogik (igen, még a csokisnál is). Én mindig sárgabaracklekvárból szoktam csinálni, amennyiben valaki csinálta már másmilyen lekvárból (mondjuk eperrel még kipróbálnám!), kérem, jelentse hozzászólás gyanánt! (Ezúton is külön köszönet Kati néninek a házi sárgabaracklevárért, amit nemrégiben kaptam, isteni finom! :) )
Hozzávalók kb. 35-40 kis kiflihez: ...