Karácsonyi halak

2011-12-29

sponsored links



Karácsonykor igenis kell, hogy jusson idõ egy kicsit odatenni magunkat a tûzhely mögött! Íme, két haltányér, bisztróstílusban, szeretettel.

Harcsafilé, harcsapofa és harcsamáj, kelbimbó-pürével, jérce-pecsenyelével

Hozzávalók, tányéronként:
- 150g-os harcsafilé
- 70g harcsapofa
- 70g harcsamáj
- 2 evõkanál kelbimbópüré

Harcsafilé sütése:
A bõrös harcsafiléket sütés elõtt 20 perccel sózzuk. Erõsen felforrósított serpenyõben, kevés olajon, a bõrös oldalukon kezdjük el sütni a harcsafiléket. 2-3 perc elteltével csökkentjük a hõmérsékletet, a serpenyõt lehúzzuk a tûzrõl, és jó adag vajat, friss kakukkfüvet, héjában tört fokhagymagerezdeket teszünk hozzá. A forró vajjal, alacsony-közepes lángon, locsolgatva sütjük készre a harcsafiléket. Tálalás elõtt, a már pihentetett harcsafilérõl levágjuk a bõrt, és forró vajban még egyszer átforgathatjuk. Így elkészítve a harcsafilé szaftos, ízletes lesz.

Harcsapofa:
A harcsapofa csodáját korábban több receptben is tárgyaltuk, ide klikkelve a harcsapofa elõkészítésérõl, jellegérõl részletes információ szerezhetõ.
Az idei karácsonyi hallében szerepelt egy méretesebb kettéhasított harcsafej, ahonnan a pofahúst kinyertem a ...

Folytats a blogon ... hunocu.blogspot.com/2011/12/karacsony...

sponsored links

Keres?s